Web Analytics Made Easy - Statcounter

دِرب
کارگردان: سیدهادی محقق
بازیگران: محمد اقبالی و سیدهادی محقق و ...

سید هادی محقق یک فیلمساز متفاوت است، کاملا متفاوت از سینمای مرسوم این روزهای ایران. ممیرو، یکی از فیلم‌های قبلی سیدهادی محقق یکی از تاثرانگیزترین و در عین حال متفاوت‌ترین فیلم‌های سال‌های اخیر سینمای ایران بود که توجه همه را به سیدهادی محقق جلب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جدیدترین ساخته‌ی محقق در دهدشت، سوق و مناطق استان کهگیلویه و بویراحمد جلوی دوربین رفته است، همچنین این فیلم سینمایی با تیمی هشت نفره تولید شده است.

محقق در فیلم دِرب سراغ یک داستان ساده و به غایت مینیمال (حداقلی) رفته، داستان مامور برقی که قرار است برق یک خانه دوراُفتاده را وصل کند. دِرب در گویش لُری به معنای زمین سفت است.

طبیعتا باید از همین اول مشخص کرد که فیلم دِرب به هیچ عنوان برای عرضه در سینمای بدنه و یا اکران ساخته نشده است بلکه از آن دسته فیلم‌هایی است که به مخاطبان خاص سینما توجه دارد، به همین دلیل شاید برای مخاطب عادی چنین فیلمی خسته کننده به نظر آید.

بزرگترین امتیاز فیلم وحدت ساختار، موضوع، فضا و شخصیت اصلی آن است. یک قصه گویی متفاوت و با طمانینه که در تمام فیلم این خصوصیت را حفظ کرده است. با دیدن فیلم پی می‌بریم که تا چه اندازه به تمام اجزا فیلم فکر شده است و به همین دلیل است که در پایان حس خوشایندی به مخاطب می‌دهد.

فضا و طبیعت زیبای استان کهگیلویه و بویراحمد به خوبی در خدمت فیلم است و اتفاقا یکی از جذابیت‌های فیلم این است که هر پلان آن چشم‌نواز و زیباست.

در تمام فیلم تعداد محدودی شخصیت وجود دارد و خود سید هادی محقق هم نقش مامور اداره برق را ایفا کرده است و اتفاقا به خوبی از عهده آن بر آمده است. مهمترین ویژگی فیلم درب این است که ساختارش را بر اساسی چیده است که تا پایان فیلم آن چهارچوب را رعایت می‌کند و از آن خارج نمی‌شود.

جدای از کارگردانی، فیلمبرداری فیلم هم واقعا جالب توجه است و در تمام فیلم جلوه‌گری می‌کند. نکته قابل ذکر دیگر این است که شاید هزینه ساخت تمام فیلمی چون درب معادل با هزینه 2 روز از فیلمبرداری بعضی فیلم‌های حاضر در جشنواره امسال باشد.

از همین الان می‌توان پیش بینی کرد دِرب در سال آینده در جشنواره‌های مختلف جهانی به نمایش در خواهد آمد و قطعا این موفقیت‌ها فقط به دلیل خود فیلم است نه مسائل حاشیه‌ای و فرامتنی.

(امتیاز: 3.5 از 5)

 

نمور
کارگردان: داوود بیدل
بازیگران: محمدرضا علیمردانی، نسیم ادبی، سمیرا حسن پور، پریسا شاهولیان، محمدرضا عباسی و سید بنیامین شهیدزاده و ...

فیلم سینمایی نمور در بندر انزلی جلوی دوربین رفته و داستان آن درباره خانواده‌ای است که به واسطه فوت شوهرِ خواهرشان به زادگاه خود بازمی‌گردد اما در آن‌جا درگیر ماجراهای مختلفی می‌شوند.

داوود بیدل دانش آموخته سینماست و به همین دلیل انتظار از او زیاد است اما متاسفانه در نمور این انتظاارات برآورده نمی‌شود. نمور از جایی قصه راشروع می‌کند که واقعا نیازی به آن نیست و می‌توانست حدود دقیقه 10 آغاز آن باشد.

علاوه بر این در نمور تعدد اتفاقات و شخصیت‌ها هیچ کمکی به آن نکرده است و اگرچه بیشتر فضای فیلم در یک لوکیشن است اما یک پراکنده‌گویی و پریشانی در آن وجود دارد.

بازی بازیگران هم چندان رضایت بخش و جالب توجه نیست، علی رغم حضور بازیگرانی توانمند واقعا مخاطب همواره درگیر لین می‌شود که چرا تا این حد تصنع وجود دارد.

شایدگزاف نباشد اگر بگوییم فیلم نمور دقیقا نقطه مقابل فیلم دِرب است و عجیب این که به شکل کاملا تصادفی و شانسی، این 2 فیلم در یک روز در سالن برج میلاد به نمایش درآمد.

(امتیاز: 1 از 5)

 

حاشیه‌های روز آخر

بزرگترین و جنجالی ترین حاشیه روز آخر جشنواره فجر و شاید کل جشنواره حذف سیمرغ آرای مردمی بود، مسعود نقاش زاده دبیر جشنواره، گفت: «گزارش‌های کمیته پیگیری نظرسنجی مردمی جشنواره نشان می‌دهد، علیرغم تلاش بخش‌های مختلف زنجیره ثبت آرای مردمی، به دلیل پیچیدگی این فرآیند و وجود متغیرهای متعددی که در صحّت و دقت نتایج نظرسنجی دخالت دارند، اطمینان کامل از صحت نتایج در بخش‌های مختلف به سادگی حاصل نمی‌شود.

زیرا از خرید بلیت توسط تماشاگران واقعی، تا حضور تماشاچی در سینما، دریافت بلیط فیزیکی و دریافت مطمئن پیامک توسط تماشاگر و نهایتاً ثبت رأی در سامانه، زنجیره‌ای از فرآیندهای فنی و انسانی مختلف را در بر می‌گیرد که باید در همه مراحل اطمینان‌بخش باشد تا بتوان به دقت نتایج اعتماد کرد.

بررسی تیم‌های کارشناسی نشان می‌دهد به دلیل پاره‌ای اشکالات و از جمله اشکال فنی در ارسال پیامک که باعث شده بعضی از مخاطبان دریافت نکنند و نیز قطعی و اختلال اینترنت در بعضی سینماها، نتایج نظرسنجی مردمی برای ستاد جشنواره اطمینان‌بخش نیست.

در چند روز گذشته تهیه کنندگان مختلفی به شیوه رای گیری اعتراض داشتند تا جاییکه تهیه کننده شادروان در گفتگویی با ایسنا اعلام کرد که "مُچ سمفا را برای تخلف در آراء مردمی فیلم فجر گرفتیم.»

هادی محقق -کارگردان‌ و بازیگر فیلم دِرب - در نشست مطبوعاتی فیلمش گفت: ضرورت این جنس سینما در این است که سراغ بازیگر نرویم.‌ فیلم اصولاً باید مستند به نظر برسد یعنی وقتی میبینی آن را باور کنی. نمایشگری، لطمه جبران ناپذیری‌به باور کردن فیلم میزند چون اصلا هنر برای باورپذیری است.من درجایی خواندم که یک انسان در عمرش نهایتا دو بار می‌تواند بازی کند و مگر یک انسان چقدر ظرفیت دارد؟ برای همین است که در تیپ گیر می‌کند. 

هادی محقق درباره جنسیت زدگی در فیلمش و بی‌توجهی به زن در حالی که احساساتی شد، با بغض جواب داد: حق با شماست حتی اگر مرا بکشید. من نظر خودم را بیان می‌کنم اما چرا بعضی جزییات را در فیلم ندیدید؟ 

تهیه‌کننده فیلم "نمور" هم درباره شبهاتی‌ که در فیلم وجود دارد، پاسخ داد: ما برای اینکه بخواهیم مجوز بگیریم باید از این حربه استفاده می‌کردیم که این دو شخصیت فیلم ما باهم عقد بودند، بنابراین مجبور شدیم به این موضوع صراحتا در فیلمنامه بپردازیم.

او در پاسخ به سوالی درباره اسپانسر بودن یک شرکت خودروسازی گفت: ماشین خودم بود، دوست داشتم در فیلم باشد!

نسیم ادبی از بازیگران "نمور" درباره دریافت جایزه از جشنواره فیلم فجر، گفت: اینکه جایزه‌ای باشد یا نباشد، اتفاق مهمی نیست اینکه مردم تو را دوست داشته باشند مهم است و نقش باور پذیر باشد. فیلم‌های امسال با توجه به شرایط کرونایی امسال به سختی به جشنواره رسیدند بنابراین هر کسی جایزه بگیرد به او افتخار می‌کنم.

محمدرضا علیمردانی نیز در پاسخ به انتقادات و اینکه چرا در این فیلم بازی کرده گفت: من خودم دوست داشتم که در این فیلم بازی کردم. نتیجه فیلم برای برخی مورد پسند است و برای برخی نیست و این موضوعی سلیقه‌ای است! امیدوارم کم و کاستی‌ها را ببخشید.

 

در ساعات آخر روز ،  نامزدهای بخش‌های مختلف سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر اعلام شد که رکوردداران این نامزدی را به شرح زیر است:

۱. موقعیت مهدی - ۱۴ رشته

۲. علفزار - ۱۳ رشته 

۳. برف آخر - ۱۲ رشته 

۴. نگهبان شب - ۹ رشته 

۵. دسته دختران و ضد - ۷ رشته 

۶. خائن کشی - ۶ رشته 

۷. بدون قرار قبلی - ۵ رشته 

۸. شادوران، شهرک و بی‌رویا - ۳ رشته 

۹. ۲۸۸۸، بیرو، مرد بازنده و ملاقات خصوصی - ۲ رشته

۱۰. هناس و شب طلایی - ۱ رشته.

تهیه کننده فیلم «ملاقات خصوصی» بعد از اعلام نامزدها و فقط نامزد شدندر 2 بخش با انتشار نامه‌ای به دبیر جشنواره فجر اثر خود را از داوری در این رویداد خارج کرد. او در متن نامه خود نوشته است: «نظر به عدم توجه به آرای مردمی در جشنواره فجر و حذف آن و از طرفی با عنایت به اینکه به زعم این حقیر این تصمیم اثر وضعی در سینمای ایران دارد، ضمن سپاس از حضرتعالی و سایر همکاران‌تان بدین وسیله اعلام می‌دارم که فیلم ملاقات خصوصی به کارگردانی آقای امید شمس و تهیه‌کنندگی اینجانب را از داوری جشنواره خارج نمایید و در هیچ یک از رشته‌ها داوری نشود.

انشاالله که جوابی برای حق الناسی که ضایع شد داشته باشید. در پایان از همه مردم عزیز و تماشاگران فیلم ملاقات خصوصی صمیمانه تشکر می‌کنم و سپاسگزارم و امیدوارم به یاری حق تعالی در اکران عمومی بتوانیم میزبان خوبی باشیم.

اختتامیه این دوره از جشنواره جمعه  ۲۲ بهمن ساعت ۱۸:۳۰ در سالن همایش‌های برج میلاد آغاز خواهد شد. اجرای اختتامیه جشنواره بر عهده محمد سلوکی است و دبیر چهلمین جشنواره فیلم فجر، رییس سازمان سینمایی و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم سخنرانی خواهند کرد. محمد معتمدی خواننده هم سه قطعه موسیقی اجرا خواهد کرد.

همچنین بزرگداشت احمدرضا معتمدی، کارگردان پیشکسوت سینما و عضو هیأت داوران بخش فیلم کوتاه در این مراسم برگزار خواهد شد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ملاقات خصوصی جشنواره فجر هادی محقق تمام فیلم فیلم د رب فیلم فجر فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۴۹۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردهمایی «دختران دانشجو» در قم برگزار ‌می‌شود

ایسنا/قم گردهمایی بزرگ دختران دانشجو به‌مناسبت روز میلاد حضرت معصومه(س) در حرم بانوی کرامت برگزار می‌شود.

گردهمایی بزرگ «دختران دانشجو» در آستانه فرا رسیدن روز میلاد با سعادت حضرت فاطمه معصومه(س) که به‌نام روز دختر نامگذاری شده در حرم مطهر بانوی کرامت برگزار می‌شود.

این مراسم روز چهارشنبه، ۱۹ اردیبهشت‌ماه ساعت ۱۵:۳۰ در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار می‌شود.

این تجمع با اجرای نجم‌الدین شریعتی و سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان همراه خواهد بود؛ حاج سعید حدادیان و محمد حسین حدادیان در این مراسم مداحی می‌کند و سیدحمیدرضا برقعی به شعرخوانی خواهد پرداخت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ساخت تونل عمودی 1.5 برابر برج میلاد توسط ایرانی‌ها(فیلم)
  • آغاز جشنواره ملی خلاقیت‌های علمی - پژوهشی لکوکاپ ایران
  • نکوداشت چهره برجسته فرهنگ و ادب کشور «استاد جواد محقق» در همدان
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول های بنیادی»
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول‌های بنیادی خونساز»
  • جواد خیابانی: المپیک باستان حدود 776 سال قبل از میلاد مسیح بوده است / فیلم
  • حاشیه بازی تراکتور و استقلال| حضور مربیان تیم ملی و شعار هواداران تراکتور علیه مربی و بازیکن استقلال
  • تجلیل از برگزیدگان جشنواره «طنز پهلو» در زادگاه پدر طنز معاصر ایران
  • روز سخت پرسپولیس مقابل میلادِ سپاهان(عکس)
  • گردهمایی «دختران دانشجو» در قم برگزار ‌می‌شود